06-36138188 info@levensgroei.nl

Ontdek de blauwdruk van je leven

Je geboorteverhaal in kaart

Haal meer uit het leven dan je tot dusver hebt gedaan

Ken de blauwdruk van je leven

Haal meer uit het leven dan je tot dusver gedaan hebt

Geboren zijn we allemaal

Maar bijna niemand weet de invloed hiervan

Alle ‘labeltjes’ (adhd, autisme, hsp), al je gedrag en je overtuigingen in het hier en nu komen ergens vandaan. En net zoals de wortels van een boom invloed hebben op de bladeren en de appels, zo hebben jouw wortels invloed op je huidige leven.

Voor je denkt: wat een zweverig gedoe. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Je geboorteverhaal in kaart

Voor iedereen die meer wilt weten over zijn eigen gedrag en manier van denken

 • Vind je het moeilijk om aan iets te beginnen? Of heb je juist moeite dingen af te maken?
 • Voel je je vaak schuldig of voel je je altijd verantwoordelijk voor anderen?
 •  Heb je er een hekel aan om opgejaagd te worden? Doe je dingen graag op je eigen tempo?
 • Vind je het niet fijn om hulp te accepteren maar heb je eigenlijk wel hulp nodig?
 • Ben je hooggevoelig? Zit er spanning en onrust in je lijf? Sta je altijd ‘op scherp’?
 • Hoe reageer jij op ongelijke behandelingen, hoe ga je om met schakelen tussen twee situaties en wat doet kritiek met jou?

Dit is een kleine greep uit de vele voorbeelden, want de lijst is eindeloos. Er is nog veel meer waarmee je geboorteverhaal je die inzichten gaat geven waar je zo naar op zoek bent.
Kom je er maar niet achter waarom je toch steeds zo denkt of bepaalde dingen doet? Misschien heb je zelfs al wat sessies bij de psycholoog erop zitten en toch kan je er steeds maar niet de vinger op leggen. Als je je geboorteverhaal in kaart laat brengen, wordt het vanzelf duidelijk.

Geboorte in kaart

Het magische middel waarbij je achter gedragspatronen en overtuigingen komt waar je met je bewuste brein nooit over na kan denken, maar wat wel ligt opgeslagen in je lijf en brein.

Veel mensen denken dat het zweverig hocus-pocus gedoe is, maar dit is niet het geval. Het is wetenschappelijk bewezen. En het doet iets met je, maar ik nodig je graag uit om dat zelf te ervaren.

Als baby heb jij alles meegemaakt en ervaren. Je stond niet ‘uit’ voordat je geboren was. Je was al een mens van vlees, bloed en (onder)bewustzijn. Dat je nog niet zo van je kon laten horen, betekent niet dat jij niks hebt gevoeld.

Wat jouw moeder heeft meegemaakt en ervaren voor en tijdens de zwangerschap van jou, bepaald hoe jij de wereld ziet. Jij ‘keek’ door het navelgaatje van je moeder en dacht dat dat de wereld was. Alles wat jouw moeder heeft ervaren en heeft gevoeld, heb jij ook ervaren en gevoeld. Alles wat jouw moeder tot zich nam – voedsel, drinken maar ook stress – heb jij ook tot je genomen.

Niet alleen hoe je moeder in het leven stond of wat zij heeft meegemaakt, bepaalt hoe jij nu in het leven staat, maar ook hoe je geboren bent.

Als baby wil je zelf de geboorte beginnen. In principe wil jij zelf bepalen wanneer je ‘eruit gaat’.  Idealiter bepaal je helemaal je eigen tempo en doe je dit in volledig contact met je moeder. Maar dat wat ideaal zou zijn, gebeurt natuurlijk lang niet altijd. Om diverse redenen, die regelmatig ook met leven of dood te maken hebben.

Wederom: de manier waarop je geboren bent is geen kwestie van ‘goed of fout’. Maar het vertelt je wel heel veel, en dat is waar dit om gaat.

Zijn er weëenopwekkers gebruikt? Heeft je moeder pijnbestrijding gehad?
Ben je misschien gehaald met een keizersnede, gepland of met spoed?

Moest je eruit getrokken worden met een vacuümpomp?
Mocht jij direct bij je moeder op de borst liggen na de geboorte of ben je direct weggehaald, heb je misschien wel in de couveuse gelegen?

Hoe ben jij op deze aarde terecht gekomen? Het vertelt je zo enorm veel.

 

Er is geen goed of fout, maar wel een heleboel informatie
Ontdek de blauwdruk van je eigen leven.

Wat levert het je op?

Gedrag wil gezien en begrepen worden, behoeftes willen vervuld worden. Op het moment dat je je geboorteverhaal in kaart brengt, gaat dit allemaal gebeuren.

Je merkt bijvoorbeeld veel eerder dat een bepaalde manier van denken of iets wat je doet, terug te herleiden is naar je allerprilste begin. Als je dat weet, kan je het ook veel eerder ombuigen.

Daarnaast begrijp je jezelf veel beter. Je leert jezelf op een dieper vlak kennen. Als je meer over jezelf wilt weten, is dit een een magisch middel waarmee je direct tot de kern komt.

Door geboorte in kaart met Shyanne te doen, kreeg ik antwoorden op vragen waar ik al lang mee zit. Het heeft me inzichten gegeven in bepaalde patronen en gevoelens die ik al van jongs af aan ervaar, maar niet kon plaatsen. 

Weten waar de oorsprong ligt van die gevoelens zorgt ervoor dat ik deze gevoelens niet meer als ‘vreemd’ zie, maar iets dat bij mij hoort en waar ik in zekere zin niet per se iets aan kan doen. Ze zijn er, ik merk het op en erken het en kan mezelf weer in het hier en nu plaatsen. Zo herkende ik afgelopen week het ‘benauwde’ gevoel wat sommige situaties met zich meebrengen en herkende ik signalen van overprikkeling ook sneller. 

Door geboorte in kaart kon ik op die momenten sneller oké zijn met die gevoelens, wat nu al meer rust met zich meebrengt. Thanks daarvoor Shyanne! 😘 (ook voor de lekkere taart 😏)

Sanne

Iedereen is ooit geboren en dus iedereen heeft in dit proces dingen meegemaakt. En dat maakt wie jij nu bent. Met al je overtuigingen, met al je gedrag. En dit alles is vaak terug te herleiden naar je geboorte. Door dit over jezelf te weten, kan je weer wat milder zijn voor jezelf. Besef je dat je niet ‘gek’ bent, maar ben je je heel bewust van waar het vandaan komt. En vanuit daar kan je weer verder groeien en ontwikkelen.

Wat kan je verwachten?

Aan de hand van een prachtige kaartenset komen wij achter deze onderliggende patronen. Je zal merken dat je lijf erop reageert, dat je dingen herkent. Er vallen puzzelstukjes op zijn plek. Puzzelstukjes van je eigen persoonlijke puzzel, waarmee jij jezelf steeds beter gaat begrijpen.

Door geboorte in kaart te doen maak je weer een sprong in je persoonlijke ontwikkeling. Ik was zelf al jarenlang bezig met persoonlijke groei, maar door geboorte in kaart ontdekte ik nog meer over mijzelf

Zo leerde ik dat ik met de navelstreng om mijn nek geboren ben. Dit zorgt er in het huidige leven voor dat stress direct op mijn keel slaat. Ik heb het idee dat ik niet goed door kan ademen. Ook coltruien en choker-kettingen kan ik slecht verdragen, mijn lijf herinnert zich dat als die navelstreng.

Daarnaast had ik een hele gekke angst om vast te komen zitten tussen liftdeuren. Een totaal onrealistische angst. Want ten eerste was zoiets nog nooit gebeurd en ten tweede gaan die liftdeuren helemaal niet zo snel dicht. En toch reageert mijn lijf hierop. Nu blijkt dat ik vast heb gezeten in mijn moeders bekken. Dat moment is zo spannend geweest voor mij als baby, dat de angst om vast komen te zitten nog steeds van toepassing is.

Een geboorte verhaal is nooit ‘als…dan…’ Er komt veel meer bij kijken. Het gaat niet om losse aspecten maar om het hele verhaal. Je zit niet voor niks ongeveer 4 uur bij mij aan tafel om het in beeld te krijgen.

Een cadeau aan jezelf

Je geboorteverhaal in kaart brengen is een cadeautje aan jezelf. Als je meer over jezelf wilt leren, jezelf nog beter wilt begrijpen en vanuit daar verandering wilt aanbrengen in je leven, is dit het beste startpunt wat je kan maken.

Uiteraard begrijp ik dat je je ziel en zaligheid niet bij de eerste de beste op tafel legt en daarom bied ik je een kennismakingsgesprek aan.

In dit gesprek kijken we of de klik er is van beide kanten. We nemen dan ook vast wat dingen door, waar loop je tegen aan in het leven? Wat maakt dat je hierin geïnteresseerd bent? 

Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Wat je ook kiest, ik respecteer je keuze.

Geboorte in kaart, wat had ik me daar op verheugd. Persoonlijk was ik al een poosje bezig met zelfontwikkeling en bewustwording van gedragspatronen. Toen ik geboorte in kaart tegen kwam en Shyanne leerde kennen wist ik het direct: dit moet ik doen. Mijn lichaam vertelde me dat dit mij verder zou helpen. Ik heb direct een afspraak gemaakt en kon snel terecht. 

Shyanne legde me stap voor stap duidelijk uit wat we gingen doen en wat ik kon verwachten. Heel bijzonder is dat bij het zien van bepaalde plaatjes of het lezen van bepaalde teksten mijn lijf meteen reageerde door bijvoorbeeld mijn hartslag te versneller of door in tranen uit te barsten. Nadat we mijn geboorte in kaart hebben gebracht kon ik bepaalde gedragspatronen verklaren en wist ik waar deze vandaag kwamen. Ook heb ik mezelf op een dieper vlak leren kennen. Ik vond het een heel dankbaar proces. Shyanne neemt je aan de hand mee, geeft je alle tijd die je nodig hebt en ondersteunt je door vragen te stellen of je troostend toe te spreken. Voor mensen die benieuwd zijn naar hun patronen en meer over zichzelf willen leren kan ik dit alleen maar aanraden!

Kelly

Neem contact op

 

  Contact opnemen is altijd geheel gratis en vrijblijvend

  Rookland 26 – Ermelo
  06-36138188